online web builder
Mobirise


Peter Elbers

Lijsttrekker

Ruim 56 jaar geleden werd ik geboren in Venlo, maar inmiddels woon ik al meer dan de helft van mijn leven heel graag in Grubbenvorst met vrouw en dochter van 18. Na mijn studie in Utrecht ben ik als journalist gaan werken en kwam ik in eerste instantie terecht bij de NOS. Enkele jaren daarna maakte ik de switch naar de schrijvende pers en ging ik onder meer voor het toenmalige Dagblad voor Noord-Limburg aan de slag. Vervolgens koos ik medio jaren tachtig voor een vervolg van mijn loopbaan in het bedrijfsleven en vervulde ik uiteindelijk directiefuncties bij grote ondernemingen en multinationals. De laatste jaren werk ik als zelfstandig management-adviseur vanuit Grubbenvorst. Opdrachten komen uit het hele land.

Tijdens mijn periode als regionaal dagbladjournalist heb ik ontdekt dat het heel plezierig is wanneer je tussen je tussen je lezers in kunt staan. Het contact is veel directer. Dat spreekt me ook zo aan in de lokale politiek en daarom ben ik sinds 1992 politiek actief bij de VVD. Deze partij geeft mensen de ruimte eigen initiatieven te ontplooien. Vaak wordt gezegd dat de VVD er alleen voor de ondernemer is. Onze partij is er echter niet alleen voor de ondernemer, maar zeker ook voor de inwoner. Dat heb ik ook als gemeenteraadslid in de voormalige gemeenteraad van Grubbenvorst zo ingevuld. Ook maakte ik in die rol de fusie met de gemeenten Horst en Broekhuizen mee. Daarbij was het interessant te zien hoe drie verschillende gemeenteraden tot een volledige eensgezindheid kwamen.”

Ik heb, naast het voorzitterschap van de afdeling, enorm veel zin om me in te zetten als lijsttrekker voor de VVD in Horst aan de Maas. De afgelopen jaren hebben we in een klein team de sluimerende afdeling nieuw leven ingeblazen. Dit enthousiasme heeft ertoe geleid dat we vol vertrouwen de toekomst ingaan omdat we weten dat veel inwoners uit onze gemeente met ons van mening zijn dat het de hoogste tijd is dat we weer actief gaan worden. Samen met alle kandidaten van de VVD Horst aan de Maas ga ik me hier dan ook vol voor inzetten op basis van onze kernwaarden betrouwbaarheid, integriteit en kwaliteit. Ik kijk er erg naar uit een goede en positieve bijdrage te geven aan het verbeteren van de levenskwaliteit van de mensen in elke van de zestien kernen van onze mooie gemeente.

VVD Horst aan de Maas