bootstrap dropdown

Carla Gerrets-Dekkers

Ik geloof al 66 jaar in mensen. In mensen die ons land hebben opgebouwd. En ik heb vertrouwen in mijn generatie en in de jongere generatie. Maar ook bewondering voor de mensen die werken in de zorg en die zich om anderen bekommeren. Voor de mensen in de landbouw die zorgen voor ons eten én ons milieu. De werkenden en de ondernemers die Horst mede een gezicht geven. Ik hou van de natuur en ervan om toerist te zijn in mijn eigen omgeving.

Ik ben geboren en opgegroeid in een stad en heb daar na mijn middelbare schoolopleiding een directiesecretaresse-opleiding gevolgd en gewerkt bij een groot bedrijf. In mijn vakanties leidde ik een animatieteam op een grote camping. Daarbij was ik echtgenote en moeder, lid van een school- en kerkbestuur en richtte vanuit mijn bestuursfunctie bij Stichting Kinderopvang peuterspeelzalen op. Ik maakte me heel druk om geluidsoverlast en verkeersveiligheid en zorgde mede voor geluidswallen, verkeersdrempels en 30 km-zones. Later werd ik een alleenstaande bijstandsmoeder en weet daardoor wat het is van 50 euro per week te moeten leven. Ging al snel weer fulltime werken en zorgde zo voor mijn kinderen.

En nu woon ik al een hele tijd in Horst met mijn man Rutger. De kinderen zijn al lang de deur uit. Er is ruimte om verder te gaan. Ik was jaren lid van de cliëntenraad bij een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, zat in het bestuur van de Stichting Bewindvoering in ’s Heeren Loo. En als mantelzorger en mentor zorgde ik mede voor mijn gehandicapte schoonzusje bij Hof te Berkel (Dichterbij) en was mantelzorger voor mijn moeder.

Ik ben vrijwilliger bij de Kantfabriek en taalcoach via Vluchtelingenwerk Limburg bij een Syrisch vluchtelingengezin. Ik zit in een literatuurclub want lezen is een hobby. Ik geniet van cultuur in onze gemeente en van de prachtige omgeving en de levendige terrassen, eet graag met vrienden en maak lekkere ovenschotels.

En ik zie mensen die ons nodig hebben. Kinderen die goed onderwijs verdienen, een goede buitenschoolse opvang. Jonge mensen aan het begin van hun carrière en ouderen die willen en kunnen participeren. Met behoeften aan multifunctionele sportaccommodaties en activiteiten. Ik geloof dus in mensen. Met hun mogelijkheden en hun onmogelijkheden. Met hun hulpvraag en hun helpende handen.

En met eigen verantwoordelijkheden, in vrijheid, in gelijkwaardigheid, met sociale rechtvaardigheid en verdraagzaamheid.

En daarom pas ik bij de VVD en met mijn mede-VVD'ers hoop en verwacht ik er te zijn voor alle mensen in Horst aan de Maas. Daar zal ik mij voor inzetten. Ik heb de wijsheid niet in pacht maar ik wil van en met mensen leren en vooral naar hen luisteren. Ik wil een schakel zijn tussen mensen van alle leeftijden en alle culturen.

Gewoon. Doen. Daar ga ik dus voor.