free responsive site templates
Mobirise


Jeroen Achten

Kandidaat

In 1981 geboren in Meerlo. Afkomstig uit een gezin met drie zonen ben ik opgegroeid in dit gezellige dorp met een prachtig buitengebied. Genoeg ruimte om nieuwe dingen te ontdekken en jezelf te ontwikkelen. Daardoor is waarschijnlijk ook mijn passie voor het platteland ontstaan. Niet zo verwonderlijk dan ook dat na de basisschool in Meerlo en de middelbare school in Horst er een studie volgde aan de Universiteit Wageningen.

Tijdens deze studie leerde ik een heel leuk meisje uit Horst kennen. En om een lang verhaal kort te maken: inmiddels ben ik getrouwd, zijn we de trotse ouders van drie dochters en wonen we in het buitengebied van Grubbenvorst.

Na mijn studie heb ik gewerkt als vertegenwoordiger voor een mengvoerbedrijf, daarna als adviseur ruimtelijke ordening en milieu. Op dit moment adviseer, coach en ondersteun ik besturen en bestuurders in de agrarische sector.

Politieke ambities? Tien jaar geleden zou ik hebben gezegd: "Echt niet". Wat is er dan veranderd? Vanwege mijn werk kom ik bij veel gemeenten in Limburg en heb ik contact met diverse (overheids-) instanties. Er gebeuren goede dingen, maar er is nog veel ruimte voor verbetering.

Van huis uit heb ik meegekregen dat als je vindt dat iets beter kan, je zelf verantwoordelijkheid moet nemen. Zo ben ik in 2013 betrokken geraakt bij het burgerinitiatief om glasvezel in het buitengebied van gemeente Horst aan de Maas te realiseren. De verwachting is dat in 2018 daadwerkelijk kan worden gestart.

De ervaringen uit mijn werk en het glasvezelproject leren dat initiatieven, vraagstukken en behoeften van onderuit de samenleving beter mogen worden ondersteund en niet alleen de onderwerpen die interessant zijn voor de meerderheid. De gemeenteraad is er ten slotte voor alle mensen In Horst aan de Maas, inwoners en ondernemers. Hiervoor wil ik mij de komende jaren sterk maken en mijn kennis en kunde inzetten. 

VVD Horst aan de Maas